De 19-jarige student Mees Blankert heeft goud gewonnen tijdens een internationale hospitalitywedstrijd in Italië.
Als tweedejaars student van de opleiding Zelfstandig werkend kok deed hij mee aan de wedstrijdonderdeel Culinary Arts in het Zuid-Italiaanse Gallipoli. Culinary Arts is de kunst van het bereiden, koken, presenteren en serveren van een gerecht. Het wedstrijdveld bestond uit deelnemers van 26 scholen uit zeven verschillende landen.
Alleen al vanwege het feit dat Blankert deel uitmaakte van een team met verder alleen Italiaanse studenten die geen Engels spraken, is deze medaille een hele prestatie. Er kwam vooraf nog veel meer bij kijken. Zijn docent en begeleider Jordy Ramakers trainde hem in de laatste twee maanden intensief en Niven Kunz, de top-chef van zijn stagebedrijf restaurant Triptyque in Wateringen hielp mee met het samenstellen van het gerecht, een 'Pugliaans vogelnestje' gemaakt van aardappel, eigeel, Parmezaanse kaas en basilicum. Met deze keuze wilde Mees aantonen dat vegetarische gerechten ook in het topsegment thuishoren en dat het duurzaam is om te werken met lokale ingrediënten.
Tekst gaat door onder foto.
Mees Blankert met zijn docent Jordy Ramakers.
Internationale wedstrijden
De School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening van ROC Mondriaan in Den Haag formeert jaarlijks een wedstrijdteam. Binnen het team worden vooraf al onderlinge wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie uiteindelijk naar de internationale wedstrijd gaat. Die eer ging dit jaar naar Mees en twee andere studenten (Romanie en Lulu) die in andere categorieën meededen, maar niet in de prijzen vielen.